Ovesné sušenky s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček sůl
2 ks jablko
50 g rozinky
1 ks pomeranč
1 lžíce med
150 g celozrnná mouka
200 g ovesné vločky
1 lžička anýzová semínka
2 lžíce kukuřičný olej
4 lžíce hnědý třtinový cukr
30 g pražená sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky s rozinkami necháme odmočit ve vlažné vodě s pomerančovou šťávou. Jablka oloupeme a nastrouháme.

  2. Měkké ovesné vločky s rozinkami promícháme s moukou, cukrem, olejem, solí, nastrouhanými jablky, sezamovými semínky, anýzem a povoleným medem. Suroviny dobře promícháme. Těsto musí vzniknout měkké, ale pevné.

  3. Těsto necháme 30 minut odpočinout a mezitím si předehřejeme troubu na 190 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.

  4. Na plechu tvarujeme lžící těsto do tvaru koleček, které zadní stranou lžíce přitiskneme. Ovesné sušenky pečeme asi 15 minut, potom necháme sušenky vychladnout.

  5. Ovesné sušenky s jablkem můžeme konzumovat třeba ke snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!