Krůtí kousky s fazolkami v koprové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl vývar ocet 1/2 ks cibule 1 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana mletý černý pepř 300 g krůtí prsa 200 g zelené fazolové lusky 1 svazeček čerstvý kopr
Postup Krůtí kousky s fazolkami v koprové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa očistíme, naklepeme a nakrájíme na malé kousky. Maso osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a očištěné fazolové lusky omyjeme. Čerstvý kopr nakrájíme najemno a zašleháme do zakysané smetany
V hluboké pánvi opečeme krůtí kousky dorůžova. Pak maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku se lžičkou másla necháme zesklovatět cibulku, kterou zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Jakmile mouka zpění, přilijeme vývar a za stálého míchání omáčku přivedeme k varu. Do základu omáčky přidáme fazolky a zakryté dusíme asi 20 - 25 minut
Pak do omáčky s fazolovými lusky vmícháme zakysanou smetanu s koprem. Omáčku podle chuti okyselíme octem, přisladíme cukrem a vmícháme opečené kousky masa. Vše prohřejeme, ale již nevaříme
Krůtí kousky s fazolkami v koprové omáčce podáváme s vařeným bramborem.