Krůtí kousky s fazolkami v koprové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
vývar
ocet
1/2 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
mletý černý pepř
300 g krůtí prsa
200 g zelené fazolové lusky
1 svazeček čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme, naklepeme a nakrájíme na malé kousky. Maso osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a očištěné fazolové lusky omyjeme. Čerstvý kopr nakrájíme najemno a zašleháme do zakysané smetany

  2. V hluboké pánvi opečeme krůtí kousky dorůžova. Pak maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku se lžičkou másla necháme zesklovatět cibulku, kterou zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Jakmile mouka zpění, přilijeme vývar a za stálého míchání omáčku přivedeme k varu. Do základu omáčky přidáme fazolky a zakryté dusíme asi 20 - 25 minut

  3. Pak do omáčky s fazolovými lusky vmícháme zakysanou smetanu s koprem. Omáčku podle chuti okyselíme octem, přisladíme cukrem a vmícháme opečené kousky masa. Vše prohřejeme, ale již nevaříme

  4. Krůtí kousky s fazolkami v koprové omáčce podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!