Ovocná buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 hrnek mléko půl balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krystal 0 hrnků slunečnicový olej 2 balíčky vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 1 miska čerstvé ovoce
Postup Ovocná buchta recept
Postup přípravy receptu
-
V jedné míse smícháme oba cukry, mouku a prášek do pečiva. V druhé smícháme vejce, mléko a olej. Pak tuto směs vlijeme do mísy se sypkými surovinami. Těsto důkladně promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Ovoce očistíme a nakrájíme, podle druhu i vypeckujeme. Ovoce by měla být větší mísa. Ovoce naskládáme na těsto slupkou dolů. Když se podíváme na plech, tak byste měli vidět vnitřek ovoce. Plech vložíme do trouby a pečeme pečeme asi 20 - 30 minut při 120 - 140 °C.
Hotovou práci (ten plech) vložte do trouby a pečte cca 20-30 minut na 120°C můžete i trochu víc třeba na 140°C.
Upečenou ovocnou buchtu můžeme jíst teplou i studenou.