Ovocná buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 hrnek mléko
půl balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krystal
0 hrnků slunečnicový olej
2 balíčky vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 miska čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. V jedné míse smícháme oba cukry, mouku a prášek do pečiva. V druhé smícháme vejce, mléko a olej. Pak tuto směs vlijeme do mísy se sypkými surovinami. Těsto důkladně promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Ovoce očistíme a nakrájíme, podle druhu i vypeckujeme. Ovoce by měla být větší mísa. Ovoce naskládáme na těsto slupkou dolů. Když se podíváme na plech, tak byste měli vidět vnitřek ovoce. Plech vložíme do trouby a pečeme pečeme asi 20 - 30 minut při 120 - 140 °C.

  3. Hotovou práci (ten plech) vložte do trouby a pečte cca 20-30 minut na 120°C můžete i trochu víc třeba na 140°C.

  4. Upečenou ovocnou buchtu můžeme jíst teplou i studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!