Smažené kuřecí rolky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

vejce
strouhanka
tymián
hladká mouka
olej na smažení
4 ks kuřecí řízek
plátkový eidam
mořská sůl
bylinková sůl
pálivá francouzská hořčice
plátkový madeiland
libová šunka vcelku

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky omyjeme, okrájíme od blanek a naklepeme na tenké plátky. Pokud jsou kuřecí řízky širší a větší, překrojíme je. Musíme získat tenké a menší plátky, které budeme plnit

  2. Plátkový sýr nakrájíme na obdélníčky, šunku na hranolky

  3. Do každého plátku vetřeme trochu soli, jemně potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Do středu umístíme vždy 2 obdélníčky sýra a hranolek šunky. Opatrně zabalíme do závitku a spíchneme napříč krátkými párátky. Zvenčí posypeme bylinkovou solí

  4. Kuřecí rolky obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance - klasický trojobal

  5. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje. Nejdříve zprudka osmahneme ze všech strach (asi 1 minutu), pak teplotu zmírníme a dopékáme pozvolna, aby se maso propeklo i uprostřed

  6. Smažené kuřecí rolky podáváme rozkrojené - teplé i studené. Před podáváním nezapomene vyjmout párátka. Podáváme jako chuťovku, ale i hlavní chod (třeba s bramborovou kaší).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!