Domácí vánoční likér recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

250 ml rum
50 ml mléko
1 konzerva salko
4 kostky hořká čokoláda
250 ml smetana ke šlehání
3 balíčky ledové kaštany

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu, mléko, ledové kaštany a čokoládu si v hrnci za stálého míchání pomalu a na mírném ohni přivedeme k varu a chvíli povaříme

  2. Likér necháme vychladnout, poté zamícháme salko a nakonec rum. Rumu si můžeme dát více či méně, záleží na naší chuti. Vánoční likér přelijeme do láhve a uschováme v lednici nebo někde v chladu

  3. Domácí vánoční likér podáváme studený nebo teplý a případně se šlehačkou. Záleží, jakou máme zrovna chuť. Věřím, že si likér oblíbíte a budete ho dělat každý rok.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!