Domácí vánoční likér recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 250 ml rum 50 ml mléko 1 konzerva salko 4 kostky hořká čokoláda 250 ml smetana ke šlehání 3 balíčky ledové kaštany
Postup Domácí vánoční likér
Postup přípravy receptu
-
Smetanu, mléko, ledové kaštany a čokoládu si v hrnci za stálého míchání pomalu a na mírném ohni přivedeme k varu a chvíli povaříme
Likér necháme vychladnout, poté zamícháme salko a nakonec rum. Rumu si můžeme dát více či méně, záleží na naší chuti. Vánoční likér přelijeme do láhve a uschováme v lednici nebo někde v chladu
Domácí vánoční likér podáváme studený nebo teplý a případně se šlehačkou. Záleží, jakou máme zrovna chuť. Věřím, že si likér oblíbíte a budete ho dělat každý rok.