Ovocná omeleta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 0.2 l mléko 1 ks hruška 75 g hladká mouka 1 balíček skořicový cukr omáčka 1 lžíce solamyl 2 lžíce voda 1 lžíce cukr krupice 1 sklenka třešňový kompot (370m)l na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na smažení
Postup Ovocná omeleta recept
Postup přípravy receptu
-
Třešně necháme okapat. Solamyl rozmícháme s vodou. Šťávu z třešní přivedeme k varu a přilijeme solamyl. Osladíme cukrem a přisypeme třešně (můžeme je vypeckovat). Provaříme a necháme chladnout.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na stejné plátky.
Žloutky, mléko, skořicový cukr i sůl dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po troškách ho společně s moukou přidáme do vaječné směsi. Opatrně promícháme.
Na rozehřátém tuku na menší pánvici upečeme postupně čtyři omelety. Na tuk nalijeme čtvrtinu těsta, poklademe plátky ze čtvrtky hrušky a opečeme po obou stranách dozlatova.
Rozdělíme na dezertní talíře, posypeme cukrem a ozdobíme teplou omáčkou.