Ovocná omeleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
0.2 l mléko
1 ks hruška
75 g hladká mouka
1 balíček skořicový cukr
omáčka
1 lžíce solamyl
2 lžíce voda
1 lžíce cukr krupice
1 sklenka třešňový kompot (370m)l
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Třešně necháme okapat. Solamyl rozmícháme s vodou. Šťávu z třešní přivedeme k varu a přilijeme solamyl. Osladíme cukrem a přisypeme třešně (můžeme je vypeckovat). Provaříme a necháme chladnout.

  2. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na stejné plátky.

  3. Žloutky, mléko, skořicový cukr i sůl dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po troškách ho společně s moukou přidáme do vaječné směsi. Opatrně promícháme.

  4. Na rozehřátém tuku na menší pánvici upečeme postupně čtyři omelety. Na tuk nalijeme čtvrtinu těsta, poklademe plátky ze čtvrtky hrušky a opečeme po obou stranách dozlatova.

  5. Rozdělíme na dezertní talíře, posypeme cukrem a ozdobíme teplou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!