Ovocné košíčky s pudinkovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
150 g cukr
1 špetka sůl
4 ks žloutek
0 l mléko
30 g hladká mouka
0 paliček vanilkový lusk
0 lžiček bio citronová kůra
těsto
100 g máslo
3 ks bílek
100 g cukr moučka
100 g hladká mouka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
ovocná macedonie

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu košíčků promícháme měkké máslo s moučkovým cukrem. Přidáme bílky a nakonec prosetou mouku. Mícháme, dokud nebudeme mít hladké těsto.

  2. Papír na pečení rozdělíme na čtverce 17 x 17 cm a stejnoměrně naneseme lžící připravenou směs. Těsto vyjde asi na 7 košíčků.

  3. Těsto na košíčky pečeme nejlépe po jednom kuse 8 - 10 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Ihned po vyndání z trouby položíme slabý korpus na obrácený hrníček, aby po vychlazení přijal formu košíčku. Takto připravíme všechny košíčky.

  4. Pudinkový krém připravíme z mléka, které dáme ohřát se špetkou soli, citronovou kůrou a vydlabaným vanilkovým luskem. Krém necháme ne zcela vychladit. Žloutky vyšleháme do nadýchané pěny s cukrem a pomaličku přidáváme prosetou mouku. Vaječnou směs dáme vařit ve vodní lázni a nakonec přidáme přefiltrované vanilkové mléko. Pokračujeme v míchání, dokud nemáme hustý krém.

  5. Do košíčku vložíme ovocnou odkapanou macedonií (ovoce) a překryjeme pudinkovým krémem.

  6. Ovocné košíčky s pudinkovým krémem posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!