Hlávkový salát s vyškvařenou slaninou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 30 g slanina sůl 1 lžíce ocet 300 ml voda 3 lžíce cukr krystal 1 hlávka hlávkový salát
Postup Hlávkový salát s vyškvařenou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Hlávkový salát rozdělíme na listy, které důkladně opereme ve vodě. Necháme je okapat a potom natrháme na menší kousky. Salát lehce osolíme
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na sucho vyškvaříme. Zálivku připravíme rozmícháním cukru a octu ve vodě. Ještě teplou slaninou i s vyškvařeným tukem přelijeme salát a zalijeme zálivkou
Hlávkový salát s vyškvařenou slaninou můžeme ihned podávat. Ale chybu neuděláme, ani pokud jej necháme chvíli vychladit v lednici.