Hlávkový salát s vyškvařenou slaninou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

30 g slanina
sůl
1 lžíce ocet
300 ml voda
3 lžíce cukr krystal
1 hlávka hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát rozdělíme na listy, které důkladně opereme ve vodě. Necháme je okapat a potom natrháme na menší kousky. Salát lehce osolíme

  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na sucho vyškvaříme. Zálivku připravíme rozmícháním cukru a octu ve vodě. Ještě teplou slaninou i s vyškvařeným tukem přelijeme salát a zalijeme zálivkou

  3. Hlávkový salát s vyškvařenou slaninou můžeme ihned podávat. Ale chybu neuděláme, ani pokud jej necháme chvíli vychladit v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!