Ovocné špičky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 lžíce kakao 50 g piškoty 50 g cukr moučka 1 lžíce pomerančová kůra 50 g kandované ovoce čokoládová poleva 50 g rozinky v rumu barevné sypání piškoty nebo linecká kolečka 50 g kyselá marmeláda
Postup Ovocné špičky
Postup přípravy receptu
-
Rozinky si den předem naložíme do rumu, pak je nakrájíme na menší kousíčky. Kandované ovoce také nadrobno pokrájíme a piškoty najemno podrtíme nebo lépe nastrouháme. Z dobře očištěného pomeranče nastrouháme kůru, pokud nám nevadí výrazné aroma, můžeme přidat i více
Do misky dáme povolené máslo, piškoty, cukr, kakao, kyselou marmeládu, nakrájené ovoce a nakonec pomerančovou kůru. Vymícháme lepivou směs, kterou dáme na hodinu odležet do lednice, aby ztuhla a lépe se nám s ní pracovalo
Nachystáme si piškoty nebo upečená linecká kolečka. Ze směsi si utvoříme kuličku, kterou položíme na piškot a vytvarujeme prsty do špiček. Pokud se směs příliš lepí, můžeme ještě dosypat piškoty nebo si ruce namáčíme průběžně do vody, půjde to lépe
Čokoládu nebo hotovou čokoládovou polevu necháme rozpustit a ovocné špičky jednu po druhé opatrně přeléváme. Těsně před úplným zatuhnutím posypeme zdobením a uložíme do chladu
Ovocné špičky můžeme pokládat do papírových košíčků, ale není to úplně třeba. Vypadají pěkně samy o sobě.