Ovocný kečup recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 250 ml ocet 350 g cibule 1500 g jablko 50 g rozinky 550 g cukr krupice 2 lžičky mletý pepř 3 lžičky hořčičné semínko 5 lžic strouhaný křen
Postup Ovocný kečup recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Cibule oloupeme a jemně usekáme.
Do hrnce dáme jablka, cibuli, ocet, cukr, křen, koření, sůl a za stálého míchání rozvaříme.
Přibližně po 30 minutách prolisujeme přes hustý cedník a ještě 15 minut povaříme.
Ještě horký ovocný kečup nalijeme do menších čistých sklenic, uzavřeme a položíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout a pak skladujeme v chladu a temnu.