Ovocný koláč s želatinou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks jablko
4 lžíce cukr moučka
2 ks hruška
20 ks ostružiny
2 balíčky červená želatina
1 ks korpus (zakoupený nebo z bábovkového těsta)
2 ks broskev (nektarinka)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme omyté hrušky, jablka a broskve (nektarinky) na tenčí měsíčky. Z hrušky vykrojíme hvězdičku pro střed koláče. Připravíme si ostružiny

  2. Připravený korpus (upečený z bábovkového těsta nebo zakoupený již hotový) poklademe ovocem. Ovoce klademe z vnějšího kruhu směrem dovnitř

  3. Podle návodu si připravíme červenou želatinu, do které přidáme trochu cukru nebo vody z kompotu. Ovoce želatinou polijeme

  4. Ovocný koláč s želatinou necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!