Ovocný koláč s želatinou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 ks jablko 4 lžíce cukr moučka 2 ks hruška 20 ks ostružiny 2 balíčky červená želatina 1 ks korpus (zakoupený nebo z bábovkového těsta) 2 ks broskev (nektarinka)
Postup Ovocný koláč s želatinou
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme omyté hrušky, jablka a broskve (nektarinky) na tenčí měsíčky. Z hrušky vykrojíme hvězdičku pro střed koláče. Připravíme si ostružiny
Připravený korpus (upečený z bábovkového těsta nebo zakoupený již hotový) poklademe ovocem. Ovoce klademe z vnějšího kruhu směrem dovnitř
Podle návodu si připravíme červenou želatinu, do které přidáme trochu cukru nebo vody z kompotu. Ovoce želatinou polijeme
Ovocný koláč s želatinou necháme ztuhnout a můžeme podávat.