Ovocný krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 ml voda 250 g jahody 5 lžic cukr krupice 100 g maliny 100 ml červené víno 1 balíček vanilkový cukr 1 lžíce polohrubá mouka 200 g červený rybíz 1 lžíce pudinkový prášek omáčka 1 špetka sůl 1 ks vejce 2 ks žloutek 100 ml mléko 2 lžíce cukr krupice 0.5 kelímku smetana ke šlehání 0.5 ks vanilkový lusk
Postup Ovocný krém recept
Postup přípravy receptu
-
Ovoce opláchneme a osušíme. Víno s vodou nalijeme do hrnce, přidáme oba druhy cukru i ovoce, uvedeme do varu a 15 minut povaříme. Poté ovocnou šťávu přecedíme přes sítko (nebo propasírujeme) a nalijeme do hrnce.
V trošce vody rozmícháme pudinkový prášek (vanilkový, jahodový, malinový) i mouku a šťávu zahustíme. Přivedeme k varu a 3 minuty za stálého míchání povaříme na malém plameni. Ovocný krém rozdělíme na talíře a vložíme do chladničky.
Z vanilkového lusku vyškrábeme dřeň, smícháme ji s mlékem, smetanou, cukrem i solí a přivedeme k varu. Vejce rozmícháme se žloutky a přilijeme do vanilkového mléka. Za stálého míchání zahříváme, až omáčka začne houstnout. Nevaříme! Vanilkovou omáčku přecedíme přes jemné sítko a necháme vychladnout.
Na polotuhý ovocný krém nalijeme několik tenkých kol omáčky a pomocí špejle vytvarujeme pavučinku. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.