Ovocný krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml voda
250 g jahody
5 lžic cukr krupice
100 g maliny
100 ml červené víno
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce polohrubá mouka
200 g červený rybíz
1 lžíce pudinkový prášek
omáčka
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 ks žloutek
100 ml mléko
2 lžíce cukr krupice
0.5 kelímku smetana ke šlehání
0.5 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce opláchneme a osušíme. Víno s vodou nalijeme do hrnce, přidáme oba druhy cukru i ovoce, uvedeme do varu a 15 minut povaříme. Poté ovocnou šťávu přecedíme přes sítko (nebo propasírujeme) a nalijeme do hrnce.

  2. V trošce vody rozmícháme pudinkový prášek (vanilkový, jahodový, malinový) i mouku a šťávu zahustíme. Přivedeme k varu a 3 minuty za stálého míchání povaříme na malém plameni. Ovocný krém rozdělíme na talíře a vložíme do chladničky.

  3. Z vanilkového lusku vyškrábeme dřeň, smícháme ji s mlékem, smetanou, cukrem i solí a přivedeme k varu. Vejce rozmícháme se žloutky a přilijeme do vanilkového mléka. Za stálého míchání zahříváme, až omáčka začne houstnout. Nevaříme! Vanilkovou omáčku přecedíme přes jemné sítko a necháme vychladnout.

  4. Na polotuhý ovocný krém nalijeme několik tenkých kol omáčky a pomocí špejle vytvarujeme pavučinku. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!