Ovocný mišmaš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jablko
0 balíčků rozinky
2 ks pomeranč
2 ks kiwi
2 ks banán
1 ks bílý grep
1 ks červený grep
200 dkg bílé hroznové víno
podle chuti
jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce opláchneme, osušíme a kromě jablek je oloupeme. Z grepů musíme oloupat i jednotlivé dílky.

  2. Všechno ovoce nakrájíme na středně velké kousky. Kromě grepů dáme ovoce do mísy. Přisypeme rozinky a důkladně vše promícháme. Nakonec lehce vmícháme kousky grepů. Není třeba zálivku. Kdo chce salát hutnější, vmíchá do něj jogurt.

  3. Ovocný mišmaš dáme asi na 30 minut vychladit a můžeme podávat.

  4. Ovocný salát podáváme jako letní osvěžení, hlavní chod v létě nebo přílohu k hlavnímu jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!