Ovocný nevážený koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
2 hrnky cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
podle chuti
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
náplň
ovoce (třešně, rybíz)

Postup přípravy receptu

  1. Na vážení používám červený hrnek od nejmenované instantní kávy.

  2. Do mísy dáme 2 hrnky polohrubé mouky a 1,5 cukru krupice. Kdo má rád víc sladké, může dát 2 hrnky cukru. Vsypeme prášek do pečiva a promícháme, přidáme 2 vejce a zalijeme 1 hrnkem mléka. Těsto zamícháme a vlijeme na plech, který jsme vymazali a posypali jemnou strouhankou.

  3. Na nevážené těsto naskládáme omyté a vypeckované třešně a ještě můžeme posypat drobenkou, ale není to nutné. Pokud na těsto dáváme rybíz, musíme ho ještě ocukrovat.

  4. Ovocný nevážený koláč dáme do trouby asi na 180 °C a pečeme dorůžova asi 15 - 20 minut.

  5. Vychladlý ovocný nevážený koláč nakrájíme, pocukrujeme a podáváme. Příprava je velice rychlá a i s pečením je buchta za 30 minut hotová.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!