Ovocný nevážený koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 2 dl mléko 1 balíček prášek do pečiva 2 hrnky cukr krupice 2 hrnky polohrubá mouka podle chuti cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání náplň ovoce (třešně, rybíz)
Postup Ovocný nevážený koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Na vážení používám červený hrnek od nejmenované instantní kávy.
Do mísy dáme 2 hrnky polohrubé mouky a 1,5 cukru krupice. Kdo má rád víc sladké, může dát 2 hrnky cukru. Vsypeme prášek do pečiva a promícháme, přidáme 2 vejce a zalijeme 1 hrnkem mléka. Těsto zamícháme a vlijeme na plech, který jsme vymazali a posypali jemnou strouhankou.
Na nevážené těsto naskládáme omyté a vypeckované třešně a ještě můžeme posypat drobenkou, ale není to nutné. Pokud na těsto dáváme rybíz, musíme ho ještě ocukrovat.
Ovocný nevážený koláč dáme do trouby asi na 180 °C a pečeme dorůžova asi 15 - 20 minut.
Vychladlý ovocný nevážený koláč nakrájíme, pocukrujeme a podáváme. Příprava je velice rychlá a i s pečením je buchta za 30 minut hotová.