Pagáčky s brynzou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička cukr 2 lžičky sůl 2 ks žloutek 50 ml mléko 250 g tuk 30 g droždí 200 g brynza 500 g hladká mouka 200 ml kysaná smetana 18% na potření vejce
Postup Pagáčky s brynzou recept
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a takto si připravíme kvásek.
Mouku prosejeme se solí a promícháme s povoleným tukem, brynzou, žloutky, smetanou a kváskem. Promíchané těsto necháme kynout na teplém místě do zdvojnásobení objemu.
Z těsta vyválíme asi 1 cm plát a menší formičkou tvoříme pagáčky, které ukládáme na plech pečícím papírem, který jsme ještě potřeli tukem. Necháme ještě 10 minut kynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem.
Pagáčky pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při 180 °C a potom necháme pagáčky na mřížce vychladnout.
Pagáčky s brynzou podáváme jako chutné pečivo.