Palačinková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky solamyl
1 miska zelenina
1-2 ks palačinky
1 l vepřový nebo drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme 1 - 2 klasické palačinky, které zastudena rozkrájíme na slabší nudličky.

  2. Připravíme si hovězí nebo drůbeží vývar z kosti nebo masa. Vodu přecedíme a vložíme do ní hrstičky mražené zeleniny. Zeleninu použijeme podle své chuti (pórek, mrkev, pažitka, apod.). Necháme chvíli povařit a pak do polévky dáme palačinkové nudličky.

  3. Nakonec polévku zahustíme troškou solamylu rozpuštěného v troše vody.

  4. Takto připravenou palačinkovou polévku můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!