Palačinky k masu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 hrst petrželka
2 ks cibule
300 g brambor
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, vmícháme 1 vejce, nasekanou petrželku a sůl podle chuti.

  2. Brambory oloupeme, uvaříme obvyklým způsobem a ihned rozmačkáme.

  3. Rozklepneme si vejce, oddělíme žloutek od bílku.

  4. Do brambor vmícháme žloutek, sůl podle chuti, máslo a směs důkladně promícháme.

  5. Z těsta vyválíme tenkou placku, kterou rozkrájíme na čtverce. Doprostřed každého čtverce dáme kousek cibulkové náplně a svineme. Na krajích těsto stiskneme prsty, aby náplň nevytekla. Naplněné těsto namáčíme v bílku, ve strouhance a na rozpáleném oleji usmažíme dozlatova.

  6. Připravené palačinky podáváme k masu jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!