Palačinky plněné masem a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
3 ks vejce
375 ml mléko
10 snítek tymián
250 g žampiony
máslo na smažení
150 g hladká mouka
200 g zakysaná smetana
500 g kuřecí maso
5 ks jarní cibulka
50 g rozpuštěné máslo
2 lžíce citronová štáva
1 ks chemicky neošetřený pomeranč
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme z kůru, vymačkáme šťávu a odložíme stranou na přípravu náplně. Ušleháme mouku, vejce, pomerančovou kůru, sůl a lístky ze dvou snítek tymiánu. Přidáme střídavě rozpuštěné máslo a mléko, až vznikne polotekuté těsto bez žmolků. Přikryjeme ho a necháme asi tak 30 minut odpočinout.

  2. Očistíme jarní cibulku, omyjeme ji a nakrájíme na tenká kolečka. Pak očistíme houby, otřeme je vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citronem. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky.

  3. Rozehřejeme asi jednu lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Potom ho osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Maso odložíme stranou. Zahřejeme zbytek oleje a houby na něm asi tak 5 minut opékáme. Po 3 minutách přidáme jarní cibulku. Nakonec vmícháme kuřecí maso, pomerančovou šťávu a zakysanou smetanu a necháme přikryté zvolna povařit. Směs osolíme a podle chuti opepříme. V horkém oleji si z těstíčka postupně vysmažíme palačinky.

  4. Palačinky naplníme směsí. Palačinky plněné masem a houbami podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!