Palačinky s houbovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
400 g rajče
400 g pórek
2 lžíce rajčatový protlak
400 g žampiony
300 g zakysaná smetana
mletý bílý pepř
2-3 lžíce olej na smažení
2 lžičky mletá sladká paprika
15 g sušené hřiby
těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
125 ml mléko
200 g hladká mouka
2-3 lžíce olej na smažení
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
čerstvá bazalka
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sušené hříbky namočíme do vlažné vody asi na 45 minut. Pak je necháme okapat, vodu zachytíme a houby překrájíme.

  2. Elektrickým šlehačem smícháme vejce, mléko, sůl a mouku. Těsto necháme 30 minut odpočinout.

  3. Žampiony očistíme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli i česnek oloupeme a jemně nasekáme. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Na rozpáleném oleji opečeme žampiony, osolíme je i opepříme a vyjmeme. Ve výpeku osmažíme cibuli a česnek, přidáme pórek a krátce jej opečeme. Pak přimícháme houby i s vodou a na malém plameni spolu 5 minut dusíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme se žampiony, Přidáme do pánve, prohřejeme a odstavíme. Náplň okořeníme a 2/3 smícháme s vajíčkem.

  4. Rozehřejeme olej a z těsta postupně upečeme 6 palačinek. Na palačinky rozdělíme houbovou náplň a smotáme je. Palačinky naskládáme do vymaštěné zapékací mísy.

  5. Smícháme smetanu, rajský protlak a sladkou papriku a krém ochutíme kořením. Palačinky potřeme smetanovým krémem a posypeme zbylou houbovou náplní.

  6. V předehřáté troubě zapékáme asi 15 minut na 175 °C. Palačinky s houbovou náplní podáváme zdobené lístky bazalky a posypané pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!