Palačinky s jahodovým džemem a rumem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
rum
700 ml mléko
cukr moučka
350 g polohrubá mouka
měkký tvaroh
jahodový džem
kompotované jahody
máslo nebo olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce pečlivě rozmícháme, mírně osolíme, rozředíme mlékem, přidáme rum a za stálého prošlehávání přisypáváme prosetou polohrubou mouku. Z hotového hladkého těstíčka upečeme po obou stranách v máslem vytřených pánvích tenké palačinky. Upečené horké palačinky potřeme tence tvarohem, do kterého vmícháme džem podle chuti, já používám jahodový. V polovině palačinky přeložíme. Vzniklé palačinky s jahodovým džemem a rumem srovnáme na talíře, ozdobíme okapanými jahodami, posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!