Pstruh plněný čerstvým špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
0,5 ks citron
2 ks pstruh
1 ks šalotka
olivový olej
hladká mouka
mletý černý pepř
3 hrstě baby špenát

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy omyjeme, zbavíme případného slizu, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou

  2. Šalotku očistíme a nasekáme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme šalotku a orestujeme ji. Pak vsypeme omytý špenát a jen krátce ho osmahneme, aby zvadl. Osolíme jej, opepříme a stáhneme z ohně

  3. Špenátem naplníme pstruhy, stáhneme je nití a obalíme v hladké mouce. Na pánvi po špenátu rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a část másla. Vložíme pstruhy a asi 3 minuty je restujeme z jedné strany. Pak pstruhy otočíme, dáme na zbylé máslo a restujeme asi 2 minuty. Během toho zvýšíme teplotu na maximum. Na pánev nalijeme asi 1 dl vody, přikryjeme poklicí a pstruhy necháme ještě 3 - 5 minut dojít. Záleží na velikosti pstruhů

  4. Pstruhy plněné čerstvým špenátem zbavíme nití a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!