Pstruh plněný čerstvým špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 plátek máslo 0,5 ks citron 2 ks pstruh 1 ks šalotka olivový olej hladká mouka mletý černý pepř 3 hrstě baby špenát
Postup Pstruh plněný čerstvým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy omyjeme, zbavíme případného slizu, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou
Šalotku očistíme a nasekáme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme šalotku a orestujeme ji. Pak vsypeme omytý špenát a jen krátce ho osmahneme, aby zvadl. Osolíme jej, opepříme a stáhneme z ohně
Špenátem naplníme pstruhy, stáhneme je nití a obalíme v hladké mouce. Na pánvi po špenátu rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a část másla. Vložíme pstruhy a asi 3 minuty je restujeme z jedné strany. Pak pstruhy otočíme, dáme na zbylé máslo a restujeme asi 2 minuty. Během toho zvýšíme teplotu na maximum. Na pánev nalijeme asi 1 dl vody, přikryjeme poklicí a pstruhy necháme ještě 3 - 5 minut dojít. Záleží na velikosti pstruhů
Pstruhy plněné čerstvým špenátem zbavíme nití a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.