Pálivý rýžový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce hrášek
sůl
1 ks mrkev
1 ks lilek
2 ks chilli paprička
kurkuma
2 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
2 ks cuketa (malá)
400 g rýže (vařená)
drcený kardamom
100 g sterilované patizony

Postup přípravy receptu

  1. Lilek a cuketu omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev nakrájíe na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a cuketu i lilek z obou stran osmažíme. Ubrouskem je zbavíme přebytečné tekutiny. Na stejném oleji pak restujeme mrkev. Patizony scedíme a necháme okapat.

  2. Rýži smícháme s opečenou zeleninou, přidáme hrášek, patizony a nakonec slát dochutíme citronovou šťávou, kardamomem, kurkumou, chilli papričkou a podle potřeby solí.

  3. Salát necháme vychladit a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!