Pangasius na medu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
olivový olej
citronová kůra
citronová šťáva
citronový pepř
1 balíček medová pikantní marináda
1 kg pangasius (filety)
Postup Pangasius na medu
Postup přípravy receptu
-
Na recept použijeme připravenou medovou pikantní marinádu (zakoupíme běžně v supermarketu). Na kilo ryby použijeme celý balíček
Pangase opláchneme pod tekoucí vodou. Pokapeme citronem a naložíme do marinády. Posypeme trochou sušené citronové kůry a čerstvě nadrceným citronovým pepřem. Solit nemusíme. Naloženou rybu necháme nejlépe přes noc marinovat
Na pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje a pangase z obou stran opečeme. Stačí pár minut a máme hotovo. Vznikne nám i dobrý sos
Pangasiuse na medu podáváme třeba s bramborovou kaší a čerstvou oblohou ze zeleniny.