Pangasius po česku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček pangasius podle chuti sůl kmín libeček bílé víno mletý bílý pepř citronová šťáva na obalení vejce strouhanka jogurt hladká mouka příloha brambory
Postup Pangasius po česku recept
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme 1 balení ryby pangasius (asi 500 g), rozmrazíme a pořádně osušíme. Povrch musí být opravdu suchý. Poté pokapeme citronem, osolíme, opepříme bílým pepřem, pokapeme bílým vínem a necháme odležet, postačí tak hodina.
Potom rybu obalíme jako řízek. Já používám vejce, trochu jogurtu a hladkou mouku. Vytvoříme řídké těstíčko, namočíme plátek ryby a potom obalíme ve strouhance, usmažíme a nakonec pokapeme opět citronem.
Připravíme si bylinkové brambory. Do vody k oloupaným bramborám přidáme sůl, kmín, libeček a uvaříme.
Pangasius po česku se podává s bylinkovými brambory a s okurkovým salátem nebo tatarskou omáčkou, záleží na chuti.