Pangasius po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček pangasius
podle chuti
sůl
kmín
libeček
bílé víno
mletý bílý pepř
citronová šťáva
na obalení
vejce
strouhanka
jogurt
hladká mouka
příloha
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme 1 balení ryby pangasius (asi 500 g), rozmrazíme a pořádně osušíme. Povrch musí být opravdu suchý. Poté pokapeme citronem, osolíme, opepříme bílým pepřem, pokapeme bílým vínem a necháme odležet, postačí tak hodina.

  2. Potom rybu obalíme jako řízek. Já používám vejce, trochu jogurtu a hladkou mouku. Vytvoříme řídké těstíčko, namočíme plátek ryby a potom obalíme ve strouhance, usmažíme a nakonec pokapeme opět citronem.

  3. Připravíme si bylinkové brambory. Do vody k oloupaným bramborám přidáme sůl, kmín, libeček a uvaříme.

  4. Pangasius po česku se podává s bylinkovými brambory a s okurkovým salátem nebo tatarskou omáčkou, záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!