Papouščí koláč se šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr moučka 1 kostka hera 300 g polohrubá mouka 250 ml smetana ke šlehání šlehačka na ozdobu 3 balíčky puding (vanilkový, kakaový, malinový)
Postup Papouščí koláč se šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem utřeme do pěny, přilijeme smetanu a rozpuštěnou heru. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a těsto dobře promícháme.
Připravené těsto rozdělíme na tři díly a do každého vmícháme jeden pudingový prášek.
Do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem nalijeme po vrstvách postupně jedno těsto po druhém. Dbáme při tom, aby se náplně nepromíchaly.
Pečeme zvolna při 160 °C zhruba 45 minut. Necháme krátce zchladnout a pak vyklopíme na mřížku.
Po plném vychladnutí koláč nakrájíme na řezy a ozdobíme šlehačkou případě kandovanou třešní či jakkýmkoliv jiným ovocem.
Moučník můžeme také potřít marmeládou smíchanou s rumem a rumovou polevou.