Papouščí koláč se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr moučka
1 kostka hera
300 g polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
šlehačka na ozdobu
3 balíčky puding (vanilkový, kakaový, malinový)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem utřeme do pěny, přilijeme smetanu a rozpuštěnou heru. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a těsto dobře promícháme.

  2. Připravené těsto rozdělíme na tři díly a do každého vmícháme jeden pudingový prášek.

  3. Do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem nalijeme po vrstvách postupně jedno těsto po druhém. Dbáme při tom, aby se náplně nepromíchaly.

  4. Pečeme zvolna při 160 °C zhruba 45 minut. Necháme krátce zchladnout a pak vyklopíme na mřížku.

  5. Po plném vychladnutí koláč nakrájíme na řezy a ozdobíme šlehačkou případě kandovanou třešní či jakkýmkoliv jiným ovocem.

  6. Moučník můžeme také potřít marmeládou smíchanou s rumem a rumovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!