Papouščí buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce rum 1 ks prášek do pečiva 300 g cukr moučka 250 g hera 1 ks vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání citronová poleva 1 ks vanilkový pudinkový prášek 1 ks jahodový pudinkový prášek 1 ks čokoládový pudinkový prášek
Postup Papouščí buchta
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Tuk, cukr a žloutky utřeme. Bílky ušleháme zvlášť a vmícháme šlehačku a mouku s kypřicím práškem. Vše spojíme v těsto, které rozdělíme na 3 kusy. Do každého dílu těsta přidáme jiný pudinkový prášek
Na vymaštěný a moukou vysypaný plech střídavě tvarujeme hromádky těsta. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a upečeme. Zda je upečeno, zkoušíme špejlí. Hotovou papouščí buchtu pokapeme rumem a polijeme citronovou polevou. Citronovou polevu ani rum však dávat nemusíme
Papouščí buchtu nakrájíme a můžeme podávat.