Pappardele s jednoduchou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 ks vejce
50 g niva
1 lžíce bylinky
4 ks cherry rajče
250 g pappardelle
150 g eidam nebo jiný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Pappardelle uvaříme podle návodu. Radši tvrdší

  2. Něž se těstoviny uvaří, připravíme si omáčku. Na pánev nebo do hrnce nalijeme mléko, zahřejeme a přidáme sýry, chvilku povaříme, přidáme bylinky (bazalka, oregano, petrželka, pažitka) a nakonec vejce. Omáčku ještě necháme přejít varem, dochutíme solí a pepřem (nemusí být)

  3. Jednoduchou sýrovou omáčku podáváme buď na těstoviny nebo ji předem s pappardelle promícháme. Na ozdobu dáme rajčátka nebo jinou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!