Uzený pstruh se salátem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 100 g šunka 3 ks brambory 3 - 4 lžíce majonéza 1 ks cuketa 1 ks šalotka 3 lžíce olivový olej 2 - 3 lžíce zakysaná smetana 2 lžíce citronová šťáva 4 snítky čerstvý koriandr 1 ks vejce natvrdo 1 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 400 g uzený pstruh
Postup Uzený pstruh se salátem
Postup přípravy receptu
-
Filety uzeného pstruha zakapeme citronovou šťávou, poklademe snítky koriandru, přelijeme olivovým olejem a necháme v uzavřené nádobě asi 24 hodin rozležet. Druhý den vyjmeme ryby z marinády, osušíme je a uchováme v chladu. Malé množství olejové koriandrové marinády použijeme do salátu
Připravíme si salát. Neoloupané brambory a malou cuketu uvaříme doměkka, pak vše oloupeme a vychladlé nakrájíme na stejnoměrné kousky. Šalotku oloupeme a velmi jemně nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Jedno vejce nakrájíme na kostičky a druhé na plátky, které použijeme na ozdobu. Šunku nakrájíme nadrobno
V míse promícháme brambory s cuketou, vejci, šalotkou, šunkou, majonézou a zakysanou smetanou. Vše podle chuti osolíme, opepříme a promícháme s koriandrovou marinádou z uzeného pstruha
Salát a pstruha rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem vajíčka a lístkem čerstvého koriandru. Uzeného pstruha se salátem podáváme jako předkrm s pečivem.