Uzený vepřový ocásek se zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek vývar 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 2 ks mrkev 1 ks petržel 2 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 1 lžička hladká mouka 3 řapíky řapíkatý celer 10 kuliček celý černý pepř 1 ks uzený ocásek
Postup Uzený vepřový ocásek se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Uzený vepřový ocásek očistíme, omyjeme a uvaříme v nesolené vodě s kořením do poloměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Celer, mrkev a petržel očistíme a překrojíme na poloviny. Stroužky česneku sloupneme a necháme v celku
Poloměkké maso vyjmeme, vývar scedíme, ale nevyléváme, budeme ho potřebovat na další přípravu pokrmu. Uzený ocásek vložíme do sádlem vymazaného pekáče, přidáme celer, mrkev, petržel, cibuli a 2 - 3 stroužky česneku. Vše podlijeme vývarem a pečeme ve středně horké troubě za občasného podlévání vývarem doměkka. Měkké maso a zeleninu vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a krátce povaříme
Pečený uzený vepřový ocásek rozdělíme na porce, obložíme zeleninou, přelijeme sosem a podáváme. Vhodnou přílohou je čočka vařená v uzeném vývaru nebo bramborová kaše.