Paprikové lodičky s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks paprika
náplň
česnek
sůl
vejce
majoránka
cibule
vegeta
koření na mleté maso
hladká mouka
mleté maso
1 ks pikantní klobása
mletý černý pepř
8 ks sýr (na kostičky)
na ozdobu
10 dkg strouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso, kterým budeme plnit, okořeníme podle chuti jako když připravujeme sekanou. Použijeme oloupanou a nakrájenou cibuli, drcený česnek, majoránku, sůl, pepř, vejce, hladkou mouku, můžeme přidat i koření na mletá masa a vegetu.

  2. Klobásu nakrájíme na kolečka, eidam nastrouháme a část nakrájíme na kostičky. Použijeme sýr vcelku.

  3. Papriky omyjeme a rozpůlíme svisle tak, aby nám na každé polovině papriky zbyla polovina stopky a vnitřek papriky vyhodíme, stopka musí na paprice zůstat. Do papriky vložíme kolečko klobásy a kostičku sýra podle chuti (eidam, hermelín, niva). Poté papriku doplníme okořeněným mletým masem.

  4. Takto naplněné papriky dáme na plech a pečeme v troubě, dokud není mleté maso hotové asi 30 - 40 minut při 180 - 190 °C. Když jsou papriky hotové, vypneme troubu a plněné papriky posypeme strouhaným sýrem a necháme sýr v troubě rozpéct.

  5. Jako přílohu k paprikovým lodičkám volíme vařené, opékané nebo americké brambory. Můžeme podávat s kečupem a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!