Paprikový lusk plněný kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 100 g šunka 6 plátků čedar 500 g kuřecí prsa 80 g tvrdý sýr mletý černý pepř 6 ks paprikový lusk
Postup Paprikový lusk plněný kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a spolu se šunkou umeleme. Směs promícháme se strouhaným sýrem a podle chuti osolíme a opepříme. Papriky očistíme, zbavíme semínek a naplníme masovou směsí
Zapékací mísu vytřeme olejem a vyložíme naplněnými paprikami. Vše podlijeme malým množstvím vody a pečeme asi při 160 °C přibližně 30 minut. Nakonec papriky poklademe plátky čedaru a vše ještě krátce zapečeme
Pečené paprikové lusky plněné kuřecím masem rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.