Pařížské tyčinky od maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
strouhanka
poleva
1 ks bílek
4 lžíce cukr moučka
1 lžička citronová šťáva
těsto
1 ks bílek
280 g cukr moučka
1 lžička citronová šťáva
280 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Z mletých vlašských ořechů, bílku, cukru moučka, citronové šťávy a trošky strouhanky vypracujeme na vále těsto, ze kterého po kouscích tvoříme válečky.

  2. Válečky krájíme na menší a vidličkou je rozplácneme. Tyčinky klademe na plech vyložený pečícím pepírem.

  3. Tyčinky dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pozor, pečeme jen chvíli a musíme hlídat, protože tyčinky se velmi rády připalují. Hotové pařížské tyčinky nakonec namáčíme v citronové polevě připravené z citronové šťávy, bílku a cukru moučka.

  4. Pařížské tyčinky od maminky podáváme jako chutné cukroví při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!