Pařížské tyčinky tety Běty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
50 g cukr
1 lžíce rum
0.5 lžíce kakao
125 g tuk 100%
50 g hořká čokoláda
těsto
140 g cukr
1 ks vejce
50 g strouhanka
140 g vlašské ořechy
na ozdobu
200 g tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vlašské ořechy umeleme najemno a nasypeme je do mísy. Přidáme cukr, rozklepneme vejce a vyšleháme. Přimícháme strouhanku a těsto dobře proděláme.

  2. Ořechovou hmotou naplníme zdobící sáček s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme proužky. Pečeme přibližně 10 - 15 minut na 180 °C. Hotové necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme krém. Ztužený tuk necháme změknout při pokojové teplotě a následně jej nakrájíme na menší kostky do mísy. Přisypeme cukr. Za postupného přidávání kakaa jej ušleháme do pěny a ochutíme rumem. Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni a vmícháme do tukové hmoty.

  4. Čokoládový krém nanášíme na upečené tyčinky ozdobnou trubičkou. Uložíme je do chladu, aby krém dobře ztuhl. Hotové pařížské tyčinky tety Běty přeléváme čokoládovou polevou a necháme znovu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!