Pařížský dort s banánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 ml olej
4 ks vejce
3 lžíce kakao
100 ml voda
150 g cukr krupice
250 g polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
náplň
6 ks banán
krém
2 ks čokoláda na vaření
1 ks zakysaná smetana
3 ks smetana ke šlehání
1 ks ztužovač šlehačky
na ozdobu
1 ks hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Nejdříve si 4 celá vejce našleháme se 150 g cukru do pěny. Pak přidáme polohrubou mouku, kypřící prášek, vodu, olej a vrchovaté lžíce kakaa. Zamícháme. Dáme na plech pečící papír, nalijeme těsto a ve vyhřáté troubě korpus na pařížský dort necháme upéct.

  2. Mezitím si ušleháme krém. Já si ho připravuji den předem. Vyndáme 3 šlehačky a přidáme čokolády na vaření. Vše mícháme na mírném ohni, necháme probublat a vychladit do druhého dne. Ze směsi vyšleháme společně se ztužovačem tuhou šlehačku.

  3. Vezmeme 1/3 pařížské šlehačky a zamícháme se zakysanou smetanou. Krémem potřeme upečené těsto. Navrch poklademe asi 6 banánů, krájíme je na kolečka. Potřeme zbytkem pařížského krému a pečlivě rozetřeme na banány. Na vrch pařížského dortu nastrouháme hořkou čokoládu.

  4. Pařížský dort s banánem necháme před krájením zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!