Pařížský dort s banánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 ml olej 4 ks vejce 3 lžíce kakao 100 ml voda 150 g cukr krupice 250 g polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek do pečiva náplň 6 ks banán krém 2 ks čokoláda na vaření 1 ks zakysaná smetana 3 ks smetana ke šlehání 1 ks ztužovač šlehačky na ozdobu 1 ks hořká čokoláda
Postup Pařížský dort s banánem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Nejdříve si 4 celá vejce našleháme se 150 g cukru do pěny. Pak přidáme polohrubou mouku, kypřící prášek, vodu, olej a vrchovaté lžíce kakaa. Zamícháme. Dáme na plech pečící papír, nalijeme těsto a ve vyhřáté troubě korpus na pařížský dort necháme upéct.
Mezitím si ušleháme krém. Já si ho připravuji den předem. Vyndáme 3 šlehačky a přidáme čokolády na vaření. Vše mícháme na mírném ohni, necháme probublat a vychladit do druhého dne. Ze směsi vyšleháme společně se ztužovačem tuhou šlehačku.
Vezmeme 1/3 pařížské šlehačky a zamícháme se zakysanou smetanou. Krémem potřeme upečené těsto. Navrch poklademe asi 6 banánů, krájíme je na kolečka. Potřeme zbytkem pařížského krému a pečlivě rozetřeme na banány. Na vrch pařížského dortu nastrouháme hořkou čokoládu.
Pařížský dort s banánem necháme před krájením zatuhnout.