Párky na černém pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
4 lžíce olej
2 ks paprika
3 ks cibule
1 kg párek
5 lžic sójová omáčka
1 lžíce škrobová moučka
1 lžička provensálské koření
4 lžíce ostrý kečup
1 lžíce worcestrová omáčka
0 balení mletá sladká paprika
3-4 dl černé pivo
1 sklenice zeleninové lečo
0 lžiček mleté feferonky naložené v soli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a asi polovinu nakrájíme jemně a zbytek nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na kolečka.

  2. Do jemně nakrájené cibule přidáme malou sklenici leča, kečup, feferonky, sójovou a worcesterovou omáčku, olej a koření, osolíme a na závěr vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou v pivu.

  3. Silnější párky podélně nařízneme, vložíme proužky cibule a plátky česneku. Místo párků můžeme použít i točený salám. Párky naskládáme do zapékací mísy nebo hlubšího pekáče, přidáme zbytek cibule a česneku, obložíme nakrájenými paprikami a zalijeme omáčkou.

  4. Párky na pivu pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

  5. Párky na černém pivu podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!