Párky s hráškem a mátou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

450 g hrášek
120 g slanina
- - česnek
- - sůl
1 ks cibule
180 ml voda
- - máta
- - pepř mletý
180 ml víno bílé
- - list bobkový
4 ks párky pikantní

Postup přípravy receptu

  1. Párky uvaříme a dáme stranou. Slaninu smažme dozlatova a potom ji necháme okapat na ubrousku, do tuku po slanině dáme cibuli a česnek a smažíme doměkka. Přilijeme víno, vodu, bobkový list, slaninu, mátu, sůl a pepř. Přivedeme k varu a oheň stáhneme, přidáme párky a vaříme částečně přiklopené asi 20 minut. Používáte-li čerstvý hrášek, přidejte ho už s párky, pokud mražený, přisypte o až ke konci vaření. Párky nakrájíme na plátky, přidáme k hrášku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!