Pasticcio recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
1 ks cibule
2 lžíce petržel
40 g parmazán
pepř
2 lžíce olivový olej
2 lžíce olivový olej
1 špetka muškátový oříšek
1 ks červená paprika
4 lžíce smetana ke šlehání
400 g konzervovaná rajčata
300 g bilý jogurt
zeleninový salát
250 g fusilly
600 g mleté hovezí maso
60 g konzervované ančovičky
125 ml suché bílé mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme omáčku: Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm na mírném ohni cibuli a papriku asi 3 minuty. Vmícháme česnek a po chvíli také maso a vše důkladně propečeme

  2. Přidáme rajčata a víno, omáčku přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. Potom ji ochutíme petrželkou, ančovičkami (sardelemi), solí a pepřem

  3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící oleje a uvaříme v ní fusilli (vřetena) téměř doměkka (10 minut). Scedíme je, přeneseme do mísy a vmícháme do nich smetanu

  4. V misce rozšleháme vejce, jogurt a muškátovým oříšek. Zapékací misku vymažeme olejem, upravíme do ní polovinu těstovin, na ně polovinu masové omáčky, zbytek těstovin, zbytek omáčky a jogurtovou zálivku. Povrch posypeme sýrem

  5. Pasticcio pečeme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 25 minut dozlatova. Hotové Pasticcio podáváme se salátem z listové zeleniny

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy