Pasticcio recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 3 ks vejce 1 ks cibule 2 lžíce petržel 40 g parmazán pepř 2 lžíce olivový olej 2 lžíce olivový olej 1 špetka muškátový oříšek 1 ks červená paprika 4 lžíce smetana ke šlehání 400 g konzervovaná rajčata 300 g bilý jogurt zeleninový salát 250 g fusilly 600 g mleté hovezí maso 60 g konzervované ančovičky 125 ml suché bílé mléko
Postup Pasticcio
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme omáčku: Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm na mírném ohni cibuli a papriku asi 3 minuty. Vmícháme česnek a po chvíli také maso a vše důkladně propečeme
Přidáme rajčata a víno, omáčku přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. Potom ji ochutíme petrželkou, ančovičkami (sardelemi), solí a pepřem
Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící oleje a uvaříme v ní fusilli (vřetena) téměř doměkka (10 minut). Scedíme je, přeneseme do mísy a vmícháme do nich smetanu
V misce rozšleháme vejce, jogurt a muškátovým oříšek. Zapékací misku vymažeme olejem, upravíme do ní polovinu těstovin, na ně polovinu masové omáčky, zbytek těstovin, zbytek omáčky a jogurtovou zálivku. Povrch posypeme sýrem
Pasticcio pečeme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 25 minut dozlatova. Hotové Pasticcio podáváme se salátem z listové zeleniny
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny