Paštika z drůbežích jater s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks vejce
250 g máslo
2 lžíce máslo
1 snítka tymián
1 snítka rozmarýn
400 g drůbeží játra
1 ks cibule šalotka
podle chuti
sůl
brandy
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží játra očistíme, odblaníme a pořádně vypereme. Játra nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme.

  2. Připravíme si pánev, na které rozehřejeme 2 lžíce másla. Vsypeme šalotku nakrájenou na měsíčky a restujeme. Po chvíli přidáme česnek nakrájený na plátky, osmahneme a přidáme játra, tymián a rozmarýn. Podle chuti osolíme

  3. a opepříme. Zalijeme brandy a restujeme, až se játra zatáhnou.

  4. Orestovaná játra přendáme do mixéru, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Rozmixujeme najemno. Poté směs na paštiku z drůbežích jater propasírujeme přes jemné síto nejlépe do ohnivzdorné nádoby a vaříme v troubě ve vodní lázni při teplotě 95 °C. Doba pečení je 30 minut. Paštiku z drůbežích jater s bylinkami vyndáme z lázně a uchováme v chladu.

  5. Kdo chce, může si nechat trošku rozpuštěného másla (lze použít i sádlo) a na závěr jím polít povrch vychladlého paté (paštiky). Paštika z drůbežích jater nejlépe chutná na druhý den, důkladně vychladlá a odležená. Zdobíme snítkou rozmarýnu a jinými bylinkami - podle vlastní fantazie. Výborně chutná s čerstvým chlebem a jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!