Paštika z drůbežích jater s bylinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks vejce 250 g máslo 2 lžíce máslo 1 snítka tymián 1 snítka rozmarýn 400 g drůbeží játra 1 ks cibule šalotka podle chuti sůl brandy mletý pepř
Postup Paštika z drůbežích jater s bylinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Drůbeží játra očistíme, odblaníme a pořádně vypereme. Játra nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme.
Připravíme si pánev, na které rozehřejeme 2 lžíce másla. Vsypeme šalotku nakrájenou na měsíčky a restujeme. Po chvíli přidáme česnek nakrájený na plátky, osmahneme a přidáme játra, tymián a rozmarýn. Podle chuti osolíme
a opepříme. Zalijeme brandy a restujeme, až se játra zatáhnou.
Orestovaná játra přendáme do mixéru, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Rozmixujeme najemno. Poté směs na paštiku z drůbežích jater propasírujeme přes jemné síto nejlépe do ohnivzdorné nádoby a vaříme v troubě ve vodní lázni při teplotě 95 °C. Doba pečení je 30 minut. Paštiku z drůbežích jater s bylinkami vyndáme z lázně a uchováme v chladu.
Kdo chce, může si nechat trošku rozpuštěného másla (lze použít i sádlo) a na závěr jím polít povrch vychladlého paté (paštiky). Paštika z drůbežích jater nejlépe chutná na druhý den, důkladně vychladlá a odležená. Zdobíme snítkou rozmarýnu a jinými bylinkami - podle vlastní fantazie. Výborně chutná s čerstvým chlebem a jiným pečivem.