Paštika z jater a bůčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 lžíce majoránka 0 kg cibule 2 lžíce čerstvý zázvor 1 kg vepřový bůček 15 dkg uzená slanina 1 lžička mletý muškátový oříšek 0 kg kuřecí játra 1 lžíce koření na divočinu 0 kg vepřové syrové sádlo podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Paštika z jater a bůčku recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček osolíme, potřeme česnekem a upečeme.
Sádlo nakrájíme na malé kousky, vyškvaříme malé škvarky, scedíme a na sádle uděláme cibulku dozlatova. Kuřecí játra rozmixujeme se škvarky, dáme do mísy a přidáme jemně nakrájenou uzenou slaninu.
Upečený bůček rozmixujeme se sádlem a cibulkou, přidáme do mísy. Přisypeme koření a sůl podle chuti.
Paštiku z jater a bůčku dáme do zapékací mísy (pekáčku), přikryjeme a pečeme z části ponořené ve vodě v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Nebo dáme směs na paštiku do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme v předehřáté troubě na 200 °C z části ponořené ve vodě taktéž 30 minut.
Paštiku z jater a bůčku podáváme jako předkrm nebo chuťovku.