Paštika z jater a bůčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 lžíce majoránka
0 kg cibule
2 lžíce čerstvý zázvor
1 kg vepřový bůček
15 dkg uzená slanina
1 lžička mletý muškátový oříšek
0 kg kuřecí játra
1 lžíce koření na divočinu
0 kg vepřové syrové sádlo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bůček osolíme, potřeme česnekem a upečeme.

  2. Sádlo nakrájíme na malé kousky, vyškvaříme malé škvarky, scedíme a na sádle uděláme cibulku dozlatova. Kuřecí játra rozmixujeme se škvarky, dáme do mísy a přidáme jemně nakrájenou uzenou slaninu.

  3. Upečený bůček rozmixujeme se sádlem a cibulkou, přidáme do mísy. Přisypeme koření a sůl podle chuti.

  4. Paštiku z jater a bůčku dáme do zapékací mísy (pekáčku), přikryjeme a pečeme z části ponořené ve vodě v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Nebo dáme směs na paštiku do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme v předehřáté troubě na 200 °C z části ponořené ve vodě taktéž 30 minut.

  5. Paštiku z jater a bůčku podáváme jako předkrm nebo chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!