Paštika z kuřecích jater recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
25 g máslo
1 ks malá cibule
1 lžička rajský protlak
1 balíček kuřecí játra
2 lžíce smetana nebo zakysaná smetana
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra omyjeme, případně odblaníme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli nadrobno nakrájenou, rozetřený česnek a játra. Opékáme za stálého míchání při vyšší teplotě asi 5 minut. Přikryjeme poklicí, odstavíme z plotny a necháme dojít a vychladnout.

  2. Vychladlá játra rozmixujeme se smetanou, rajským protlakem, solí a pepřem skoro dohladka. Trochu jater předem odložíme, pokrájíme na hrubší kousky, aby paštika měla trochu strukturu.

  3. Paštiku z kuřecích jater naplníme malé misky nebo formičky a obsah vidličkou stlačíme. Paštiku z kuřecích jater necháme několik hodin ztuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!