Pažitková omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 250 ml vývar 2 lžíce máslo 1 lžička máslo 1 - 2 ks žloutek 500 ml mléko 1 - 2 svazky pažitka 2 lžíce hladká mouka
Postup Pažitková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Pažitku opereme, osušíme a nasekáme. Místo pažitky můžeme dát pórek a trochu petrželky
V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Tu zalijeme vývarem a mlékem nebo smetanou a chvíli povaříme. Pokud je základ hrudkovitý, omáčku přecedíme. Pak do základu přidáme žloutky, pažitku, máslo a dochutíme solí. Již jen krátce povaříme a odstavíme
Pažitkovou omáčku podáváme s dušeným nebo pečeným masem a knedlíkem nebo brambory.