Pažitková omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
250 ml vývar
2 lžíce máslo
1 lžička máslo
1 - 2 ks žloutek
500 ml mléko
1 - 2 svazky pažitka
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pažitku opereme, osušíme a nasekáme. Místo pažitky můžeme dát pórek a trochu petrželky

  2. V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Tu zalijeme vývarem a mlékem nebo smetanou a chvíli povaříme. Pokud je základ hrudkovitý, omáčku přecedíme. Pak do základu přidáme žloutky, pažitku, máslo a dochutíme solí. Již jen krátce povaříme a odstavíme

  3. Pažitkovou omáčku podáváme s dušeným nebo pečeným masem a knedlíkem nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!