Pečená krkovice na kmínu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
vývar
2 ks cibule
sádlo
1 lžička drcený kmín
mletý černý pepř
1,3 kg vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Kus masa z vepřové krkovice v celku a bez kosti očistíme, opepříme a zprudka ze všech stran na sádle opečeme do zlatohněda. Cibuli a česnek oloupeme a rozkrojíme na poloviny

  2. Pekáč vymažeme sádlem, vložíme opečené maso i s výpekem, přidáme cibuli a česnek, vše osolíme, okmínujeme a podlijeme malým množstvím vývaru

  3. Krkovici na kmínu zakryjeme a pečeme při střední teplotě doměkka. Během pečení krkovici poléváme vlastní šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 15 minut před dokončením maso odkryjeme, teplotu zvýšíme na 220 °C a dopečeme dozlatova

  4. Pečenou krkovici na kmínu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!