Pečená krkovice s hořčičnou omáčkou a šťouchanými brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
8 ks brambory
2 ks cibule
2 lžíce voda
5 - 6 lžic plnotučná hořčice
2 hrstě tvrdý sýr
6 plátků dušená šunka
mletý černý pepř
5 plátků vepřová krkovice
250 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice opláchneme a jemně naklepeme přes igelitový pytlík. Každý plátek slabě osolíme, opepříme. Pokud máme raději ostřejší chuť, můžeme přidat i chilli koření. Do mísy vložíme 2 lžíce plnotučné hořčice, půl lžíce oleje a rozmícháme. Do této směsi vložíme maso a dáme na chvíli do lednice

  2. Mezitím oloupeme brambory a dáme je vařit v osolené vodě doměkka. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dušenou šunku nakrájíme na kousky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno

  3. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme šunku a orestujeme dozlatova. Cibuli se šunkou odložíme stranou. Uvařené brambory necháme vychladnout a poté je rozšťoucháme. K bramborám přidáme směs cibule a šunky, osolíme, opepříme a přidáme smetanu. Následně bramborovou směs vložíme do vytřené zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem

  4. Druhou cibuli nakrájíme na slabá kolečka a vkládáme na dno vytřeného pekáče. Na cibuli položíme plátky krkovice a zbytek směsi z misky zředíme trochou vody a slijeme do pekáče. V misce si připravíme ještě další směs 3 lžic hořčice, lžíce oleje, lžíce vody, soli a pepře, promícháme a přelijeme tím krkovici. Přikryjeme a dáme do trouby péct na 180 °C asi na 30 minut

  5. Asi 10 minut před ukončením pečení krkovice přidáme do trouby brambory, aby se nám krásně zapekly. Pak už stačí jenom vyndat plátek krkovice, naservírovat na talíř s brambory a přelít hořčičnou omáčkou z pekáče

  6. Pečenou krkovici s hořčičnou omáčkou a šťouchanými brambory podáváme jako

  7. chutný a vydatný oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!