Pečená kuřecí křidélka s restovanou mrkví recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 16 ks kuřecí křídlo marináda 2 stroužky česnek 1 ks pomeranč 2 lžíce sojová omáčka 2 lžíce akátový med 2 lžíce sladká hořčice podle chuti sůl mletý černý pepř příloha 1 lžička hořčice 6 ks mrkev na potření 4 lžíce olivový olej
Postup Pečená kuřecí křidélka s restovanou mrkví recept
Postup přípravy receptu
-
Důkladně očištěná kuřecí křidla opláchneme a dobře osušíme. Na marinádu dobře promícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, sladkou hořčici, akátový med a pomerančovou šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. Marinádou dobře potřeme kuřecí křídla, které necháme přikryté folií jednu hodinu v lednici marinovat.
Kuřecí křídla po hodině vytáhneme z marinády a pokapeme ze všech stran olivovým olejem. Křídla vložíme do formy vyložené pečícím papírem a dáme upéct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 35 minut. Pečeme s častějším obracením do zlatavé barvy.
Oloupanou mrkev bez konců nakrájíme na proužky. Mrkvové proužky restujeme na másle se špetkou soli asi 10 - 15 minut do křupava. Hotovou mrkev promícháme se lžičkou hořčice. Komu hořčice nechutná, může ji vynechat.
Pečená kuřecí křidélka s restovanou mrkví podáváme teplá jako hlavní chod s čerstvým pečivem.