Pečená vepřová směs se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks cibule
3 ks mrkev
2 ks petržel
250 ml zakysaná smetana
500 ml zeleninový vývar
800 g vepřové maso
3 lžíce mletá sladká paprika
250 g zelené fazolky
podle chuti
sůl
oregano
mletý černý pepř
0 lžic mletá pálivá paprika
podle potřeby
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev i petržel oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Smetanu promícháme s moukou a lžící mleté sladké papriky.

  2. Maso přendáme do pekáčku s cibulí, mrkví, česnekem a petrželí. Směs posolíme, opepříme a posypeme zbytkem papriky. Promícháme a podlijeme vývarem. Přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 160 °C. Doba pečení záleží na masu, aby bylo měkké.

  3. Přibližně půl hodiny před dopečením k masu přidáme fazolky a směs promícháme se smetanou s moukou. Pečeme dalších 20 minut. Dochutíme ještě podle chuti solí, pepřem a oreganem.

  4. Pečenou vepřovou směs se zeleninou podáváme s naší oblíbenou přílohou k hlavnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!