Pečená vepřová žebra na medu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 palička česnek 6 lžic olej sůl 1 díl jogurt 6 ks cibule 2 lžíce hořčice 2 lžíce kečup 2 lžíce med pepř 1 díl zakysaná smetana škrobová moučka 1 lžíce worcesterská omáčka 1,5 kg vepřová žebra
Postup Pečená vepřová žebra na medu
Postup přípravy receptu
-
Připravíme marinádu z oleje, hořčice, kečupu, worcesteru, medu, česneku a chilli podle chuti. Kdo má rád sladší, přidá ještě lžičku cukru
Naložíme sekaná osolená, opepřená žebírka a dáme odležet nejlépe do druhého dne. Druhý den dáme žebra do pekáče, mírně podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 90 minut
Jako přílohu nakrájíme cibuli na proužky, jemně prosypeme škrobovou moučkou a usmažíme dozlatova. Můžeme ještě vytvořit česnekový dip
Pečená vepřová žebra na medu podáváme s chlebem, cibulí a česnekovým dipem.