Pečené bramborové hrudky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
1 hrst petrželka
700 g brambory
1 ks cibule
sádlo
80 g anglická slanina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a petrželku jemně nasekáme. Syrová vejce rozklepneme do misky a rozšleháme

  3. V pánvi na malém množství oleje orestujeme slaninu a cibuli dorůžova. Potom pánev odstavíme z tepla a zchladlou směs nalijeme na nastrouhané brambory. Přidáme nasekanou petrželku, pepř, sůl a rozšlehaná vejce. Bramborovou směs zlehka propracujeme v středně hutnou lepivou hmotu, ze které pomocí lžíce tvoříme kopečky - hrudky

  4. Plech vymažeme sádlem, poklademe bramborovými hrudkami a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 10 - 15 minut dorůžova

  5. Pečené bramborové hrudky podáváme teplé jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!