Pečené bramborové hrudky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks vejce 1 hrst petrželka 700 g brambory 1 ks cibule sádlo 80 g anglická slanina mletý černý pepř
Postup Pečené bramborové hrudky
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a petrželku jemně nasekáme. Syrová vejce rozklepneme do misky a rozšleháme
V pánvi na malém množství oleje orestujeme slaninu a cibuli dorůžova. Potom pánev odstavíme z tepla a zchladlou směs nalijeme na nastrouhané brambory. Přidáme nasekanou petrželku, pepř, sůl a rozšlehaná vejce. Bramborovou směs zlehka propracujeme v středně hutnou lepivou hmotu, ze které pomocí lžíce tvoříme kopečky - hrudky
Plech vymažeme sádlem, poklademe bramborovými hrudkami a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 10 - 15 minut dorůžova
Pečené bramborové hrudky podáváme teplé jako přílohu k masu.