Pečené bůčkové biftečky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 lžíce olej sůl 200 ml mléko 1 ks velká cibule 1 lžička plnotučná hořčice olej na smažení 2 lžíce pikantní kečup mletý černý pepř 600 g mletý vepřový bůček
Postup Pečené bůčkové biftečky
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bůček umeleme a v míse promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a plnotučnou hořčicí. Maso zalijeme mlékem, vše řádně prohněteme a necháme v chladu do druhého dne odležet
Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a na oleji opečeme dozlatova. Vychladlou cibulku zapracujeme do odleželé masové směsi, ze které tvoříme mokrýma rukama biftečky o průměru asi 5 cm
Bůčkové biftečky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 25 minut. V polovině pečení maso otočíme, potřeme tenkou vrstvou kečupu promíchaného s olejem a dopečeme
Pečené bůčkové biftečky podáváme jako chuťovku s pečivem, čerstvou zeleninou a oblíbeným dresinkem.