Pečené fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg šunka
1 ks cibule
5 dkg anglická slanina
1 lžíce hnědý cukr
2 lžíce worcestrová omáčka
3 konzervy červené fazole v nálevu
podle chuti
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a šunku nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzeniny předem trochu osmahneme, spojíme s fazolemi a ostatními ingrediencemi. Pečeme zvolna v troubě cca 45 minut.

  2. Místo fazolí konzervovaných je možné použít fazole předem namočené a uvařené a základ omáčky vytvořit smícháním kečupu s rajským protlakem. Pak je také nutné více ochutit a okořenit.

  3. Pečené fazole podáváme samostatné, s pečivem, salátem, výborné jsou ke grilovaným specialitám nebo hamburgerům. Chutnají skvěle i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!