Pečené hradní koleno recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 3 ks cibule 6 kuliček jalovec 1 lžička mletý pepř 0 lžiček mletý kmín 2 lžičky koření na pečené kuře 2 ks vepřové koleno 150 g sádlo na smažení 2 lžičky mletý rozmarýn 0 l světlé 10° pivo 2 lžičky včelí med 3 dl suché víno
Postup Pečené hradní koleno recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřová kolena vykostíme a potřeme zevnitř prolisovaným česnekem. Maso posypeme solí, veškerým kořením včetně rozdrceného jalovce a svineme do válečku kůží ven. Kůži nožem několikrát nařízneme a poté napříč řezy, takže nám vzniknou jakési křížky. Takto nařezané kolena převážeme provázkem, aby se nerozbalovala a položíme do vyšší misky. Smícháme pivo, víno, olej, cibuli nakrájenou na kolečka a sůl. Marinádu dáme do pekáčku. Do marinády vložíme kolena a necháme 24 hodin marinovat na chladném místě. Podle potřeby zakryjeme alobalem.
Pak pekáč s koleny přikryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 130 °C. Pečeme přikryté 90 minut. Pak kolena otočíme, zvýšíme teplotu na 220 °C a pečeme ještě 45 minut, nebo než kolena nezískají zlatohnědou barvu a změknou. Během pečení přeléváme výpekem.
Pečené hradní koleno podáváme s chlebem nebo jinou přílohou podle chuti.