Pečené hradní koleno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
3 ks cibule
6 kuliček jalovec
1 lžička mletý pepř
0 lžiček mletý kmín
2 lžičky koření na pečené kuře
2 ks vepřové koleno
150 g sádlo na smažení
2 lžičky mletý rozmarýn
0 l světlé 10° pivo
2 lžičky včelí med
3 dl suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová kolena vykostíme a potřeme zevnitř prolisovaným česnekem. Maso posypeme solí, veškerým kořením včetně rozdrceného jalovce a svineme do válečku kůží ven. Kůži nožem několikrát nařízneme a poté napříč řezy, takže nám vzniknou jakési křížky. Takto nařezané kolena převážeme provázkem, aby se nerozbalovala a položíme do vyšší misky. Smícháme pivo, víno, olej, cibuli nakrájenou na kolečka a sůl. Marinádu dáme do pekáčku. Do marinády vložíme kolena a necháme 24 hodin marinovat na chladném místě. Podle potřeby zakryjeme alobalem.

  2. Pak pekáč s koleny přikryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 130 °C. Pečeme přikryté 90 minut. Pak kolena otočíme, zvýšíme teplotu na 220 °C a pečeme ještě 45 minut, nebo než kolena nezískají zlatohnědou barvu a změknou. Během pečení přeléváme výpekem.

  3. Pečené hradní koleno podáváme s chlebem nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!